Provincie gaat niet in op wens om verlaging snelheid Schokkerringweg

NAGELE • Zo 1 oktober 2023 | 9:03 • Zondag 1 oktober 2023 | 9:03

De provincie gaat niet in op de wens van omwonenden van de Schokkerringweg in Nagele om de maximumsnelheid naar 50 kilometer per uur te verlagen. Dat blijkt uit een brief die de provincie naar de omwonenden stuurde.

Het bestuur van de provincie schrijft dat de Schokkerringweg een 'gebiedsontsluitingsweg' is en daarmee een belangrijke functie heeft om verkeer van A naar B te brengen. Daar hoort een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur bij, schrijft de provincie. "Omdat de weg ook in de toekomst het verkeersaanbod zal moeten kunnen blijven verwerken, zal de Schokkerringweg haar functie als gebiedsontsluitingsweg behouden."

De bewoners van De Klamp en de Wendakker in Nagele waren boos dat de provincie hen niet om hun mening had gevraagd. De weg wordt de komende tijd onder handen genomen. De omwonenden wilden alsnog door de provincie gehoord worden. Hun belangrijkste wens is dat de snelheid van 80 naar 50 kilometer per uur gaat in de buurt van het dorp, waarmee de weg volgens hen veiliger wordt en de geluidsoverlast zal verminderen.

De provincie willigt die wens dus niet in. Wel worden de bewoners in de brief gewezen op de mogelijkheid om met subsidie hun woning geluidsbestendiger te maken, bijvoorbeeld door dikker glas in de ramen te plaatsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel