Sterkste man van Nederland trekt straaljager bij Aviodrome

LELYSTAD • Za 30 september 2023 | 18:01 • Zaterdag 30 september 2023 | 18:01

De Sterkste Man van Nederland, Yoëll Blom, heeft zaterdag een straaljager getrokken bij het Aviodrome in Lelystad. Waarom? Nou omdat het kan en omdat het een droom is die werkelijkheid werd voor hem.

"Dit stond nog op mijn bucketlist", vertelt de 105 kilo zware krachtpatser die op 16 september de titel Sterkste Man van Nederland won. "Eerder heb ik al shovels en vrachtwagens getrokken."

Yoëll Blom is 31 jaar en woont in Hilversum. Sinds vier jaar is hij geobsedeerd met sterk zijn. "Van het sleuren met zware objecten tot het optillen van onmogelijke gewichten, ik leef voor die momenten waarop ik mijn grenzen kan verleggen."

Moeizaam
Toch werd het een moeizame middag voor Blom. Bij de eerste poging komt de Zweedse straaljager niet in beweging. Ook de tweede poging is er geen beweging. Blom besluit dan om een zware stalen balk, die tussen het vliegtuig en het touw zit, er tussen uit te halen omdat het optillen daarvan veel kracht kost.

Ook wordt de straaljager iets verplaatst omdat de ondergrond uit betonnen platen bestaat, met gootjes waar het vliegtuig bij stilstand moeilijk over heen te trekken is. Bij de derde en vierde poging is er dan eindelijk een klein beetje beweging maar nog steeds niet genoeg om de straaljager rollend te houden.

Maar dan de vijfde poging van de 31-jarige Blom, de straaljager begint te rollen en blijft rollen. Yoëll Blom trekt de straaljager helemaal tot het eindpunt en vervult daarmee eindelijk zijn jongensdroom.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel