Verbouwing sportschool De Bever naar woonplek voor arbeidsmigranten stopgezet

DRONTEN • Zo 1 oktober 2023 | 20:29 • Zondag 1 oktober 2023 | 20:29

De gemeente Dronten heeft de verbouwing van voormalig sportschool De Bever stopgezet omdat er werd gebouwd zonder bouwvergunning. Het pand aan de Educalaan wordt omgebouwd naar een accommodatie voor arbeidsmigranten. Ondernemer en eigenaar van het pand Eric Daniëls zegt overigens zelf het verbouwen stop te hebben gezet.

In mei kreeg Daniëls een vergunning om in de oude sportschool 24 huisvestingsplekken te maken voor buitenlandse werknemers. Het gaat om een bestaand gebouw waarvan alleen de invulling verandert. Om die reden kon worden afgeweken van het bestemmingsplan waarin alleen sportactiviteiten waren toegestaan, zei het gemeentebestuur. Maar de gemeente vindt nu dus dat de verbouwing niet volgens de regels gaat, en daarom is het werk stilgelegd. Volgens Daniëls is dat niet het geval, wat er precies mis is, zegt hij niet. Het is onduidelijk hoelang de verbouwing stil zal liggen.

Het plan van Daniëls zorgde begin dit jaar voor onrust in de buurt. Omwonenden en sportclubs vrezen voor overlast wanneer de arbeidsmigranten hun intrek nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel