Cora Posthumus beste lerares van Nederland in primair onderwijs

ALMERE • Do 5 oktober 2023 | 17:07 • Donderdag 5 oktober 2023 | 17:07

Cora Posthumus van het Taalcentrum in Almere mag zich een jaar lang 'docent van het jaar' noemen in het primair onderwijs. De prijs werd donderdag op de 'Dag van de Leraar' uitgereikt door demissionair onderwijsminister Mariëlle Paul. In totaal maakten drie docenten kans in deze categorie.

Posthumus maakt zich al twintig jaar sterk voor gespecialiseerd en intensief taalonderwijs voor jonge nieuwkomers. Eén jurylid was zo geraakt door haar verhaal dat die overweegt terug te keren naar het onderwijs. Volgens de jury is de impact van Posthumus meteen zichtbaar, ze is volgens hen een ambassadeur voor het onderwijs.

Porteumdocent grijpt naast de prijs
In de categorie voorgezet onderwijs maakte Porteumdocent Sandra Damhuis ook kans op de titel docent van het jaar. Ze werd voorgedragen door haar leerlingen en collega's. Zij greep naast de prijs. Die ging naar Pieter Uittenbogaard van het Sint Maartenscollege in Voorburg.

In totaal zijn er vier docenten van het jaar gekozen. Er waren ook prijzen in de categorieën speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel