Pinksterconferentie Opwekking mogelijk verplaatst naar Hemelvaartweekend

BIDDINGHUIZEN • Ma 9 oktober 2023 | 14:43 • Maandag 9 oktober 2023 | 14:43

Pinksterconferentie Opwekking wordt in 2025 en 2028 mogelijk georganiseerd tijdens Hemelvaart. In die jaren valt Pinksteren later dan andere jaren en daardoor komt de organisatie in conflict met festival Defqon.1. Dat wordt eind juni op hetzelfde terrein in Biddinghuizen gehouden.

Tijdens gesprekken met de eigenaar van het evenemententerrein Walibi bleek dat beide festivals elkaar in de weg gaan zitten bij de op- en afbouw. Daarom onderzoekt de organisatie van de christelijke conferentie nu dit alternatief. Zo moet gekeken worden of er genoeg vrijwilligers beschikbaar zijn en of er problemen zouden ontstaan bij het levering van materialen en diensten. Opwekking noemt het een 'moeilijke conclusie'.

Geen andere plek
De organisatie heeft ook nog gekeken naar een andere plek, maar geeft aan dat er in Nederland op dit moment geen locatie is die het evenement van deze omvang kan ontvangen. Opwekking wordt jaarlijks door meer dan 60.000 mensen bezocht. Een groot deel van de bezoekers blijft ook overnachten.

Het onderzoek van Opwekking moet in november klaar zijn en dan wordt er een definitief besluit genomen. Andere edities kunnen sowieso tot en met 2029 wel gewoon tijdens het pinksterweekend plaatsvinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel