Man vrijgesproken van misbruik meisjes: te weinig bewijs

NOORDOOSTPOLDER • Vr 13 oktober 2023 | 15:51 • Vrijdag 13 oktober 2023 | 15:51

Een 55-jarige man uit Emmeloord is vrijdag vrijgesproken van seksueel misbruik van zijn nichtje en een buurmeisje vanwege gebrek aan bewijs. Tegen de man was vijf jaar cel geëist. De vrijspraak zorgde voor consternatie in de rechtszaal, omdat familieleden van de slachtoffers boos wegliepen en riepen de uitspraak "ongelofelijk" te vinden.

De officier van justitie vond bewezen dat de Emmeloorder zijn nichtje heeft misbruikt tijdens de logeerpartijtjes die ze geregeld hielden. Ze was acht toen het begon, het duurde zo’n vier jaar. Bij het buurmeisje, waar hij wel eens op paste, duurde het minder lang. Dit meisje was zeven jaar oud toen de man in april 2020 een paar keer aan haar zou hebben gezeten.

De man ontkende alle aanklachten en wilde tijdens de rechtszitting twee weken geleden niet al te veel kwijt over de zaak. ‘’Want alles wat ik zeg, wordt toch verkeerd uitgelegd.’’ Hij leek tijdens de zitting vooral heel boos en reageerde geregeld geïrriteerd op vragen die hem werden gesteld. "Ik zit inmiddels al ruim tien maanden vast voor iets dat ik niet heb gedaan.’’

De rechtbank zegt in haar vonnis dat er in beide misbruikzaken te weinig bewijs is om hem te veroordelen. "Alle bewijs is terug te leiden naar steeds één bron: de meisjes zelf. En dat is niet voldoende.’’

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel