In de rij voor korting bij de BCC: "Je moet toch wat kopen?"

LELYSTAD • Ma 16 oktober 2023 | 17:52 • Maandag 16 oktober 2023 | 17:52

Bij de BCC in Lelystad stond maandagmiddag een rij koopjesjagers voor de deur. De elektronicaketen is sinds vorige maand failliet en vandaag begon de uitverkoop. In de winkel waren maximaal tien mensen tegelijk welkom, dus ontstond er buiten een wachtrij.

"Ik kom gewoon even kijken", zegt een jonge vrouw achterin de rij. "Een magnetron of een oven. Alles is mooi meegenomen, toch?" Een medewerker van de winkel houdt de deur gesloten. Als er mensen de winkel verlaten, laat hij evenveel mensen weer binnen. "Het is heel druk", vertelt hij, terwijl hij de deur alweer dicht doet. "Veel te druk."

Kacheltjes en grilplaten
Een man van middelbare leeftijd loopt triomfantelijk naar buiten. In zijn handen draagt hij een gloednieuwe stofzuiger, grillplaat en een elektrisch kacheltje. "Dit heb ik allemaal nodig", zegt hij. Het kacheltje kocht hij voor de helft van de prijs. "Er staan er nog een stuk of tien", tipt hij.

De kacheltjes zijn populair, net als de bak- en grillplaten. Logisch, met de winter voor de deur. Toch is één jonge winkelbezoeker heel eerlijk over zijn net gekochte bakplaat: "Natuurlijk heb ik hem niet nodig", zegt hij. "Maar je moet toch wat kopen?"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel