Erepenning voor Almeerder die zijn stad beter maakt voor blinden en slechtzienden

ALMERE • Ma 16 oktober 2023 | 19:48 • Maandag 16 oktober 2023 | 19:48

Vrijwilliger Johan de Visser heeft maandagmiddag de Almeerse erepenning ontvangen omdat hij zich al vele jaren inzet voor personen met een visuele beperking. Dat doet hij onder meer door de toegankelijkheid van de gemeente te testen in de praktijk.

De Visser ontving de erepenning op de 'Dag van de witte stok'. Op deze dag wordt gevraagd ruimte te geven aan mensen met een visuele beperking die zijn aangewezen op het gebruik van de stok. De Visser onderzoekt sinds 2019 vrijwillig of busbanen, stations en stadsdelen goed begaanbaar zijn voor mensen met een beperking.

"Ik heb zelf last van een oogziekte, dus misschien heb ik later alle hulpmiddelen nodig", zei De Visser in 2019 over zijn onderzoek. De gemeente Almere zegt in een reactie op het toekennen van de erepenning dat hij een 'een bekende en gewaardeerde adviseur' is en dat de gemeente Almere vaak gebruik maakt van zijn adviezen bij aanpassingen in de openbare ruimte.

Lees ook:"Toegankelijkheid stad voor mensen met beperking kan veel beter"
De Adviescommissie Gemeentelijke Onderscheidingen is in hun onderbouwing lovend over De Visser. Hij denkt niet in hokjes en krijgt daardoor veel voor elkaar schrijft de commissie. Daarmee is de Almeerder een informele ambassadeur van de stad. Naast zijn werk voor de oogvereniging is De Visser ook sinds 2011 actief voor de vrijwilligersorganisatie 't Gilde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel