Watertappunten en een hondenspeelveld: alle ideeën Kindermotiemarkt overgenomen

LELYSTAD • Di 17 oktober 2023 | 15:43 • Dinsdag 17 oktober 2023 | 15:43

De dertien ideeën die kinderen uit Lelystad hebben ingediend tijdens de eerste KinderMotieMarkt, worden verder uitgezocht. Partijen uit de gemeenteraad hebben de plannen 'geadopteerd' en gaan dit samen met de kinderen verder uitdenken. De kinderen willen bijvoorbeeld een hondenspeelveld en watertappunten in de stad.

Alle indieners worden begeleid, ongeacht of het idee wel of geen kans van slagen heeft. Er wordt gekeken of er alternatieven zijn of dat ideeën (deels) opgenomen kunnen worden in bestaand beleid. De raad wil alle kinderen de aandacht geven die ze verdienen; samen wordt gekeken waar moties over gemaakt kunnen worden.

Ook volwassenen hebben ideeën
Samen met 32 ideeën die door de politiek zijn overgenomen uit de gewone Motiemarkt voor volwassenen, wordt er op 21 november besloten welke ideeën daadwerkelijk worden uitgevoerd.

De KinderMotieMarkt vond woensdag 4 oktober voor het eerst plaats in Lelystad.

Dit artikel is gemaakt door verslaggever Kees Bakker van Radio Lelystad. Hij focust zich voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel