Overlast wijk Bastion Lelystad aangepakt door gemeente, bewoners blij

LELYSTAD • Vr 20 oktober 2023 | 17:39 • Vrijdag 20 oktober 2023 | 17:39

De gemeente pakt de problemen in de Lelystadse wijk het Bastion eindelijk voortvarend aan, zegt bewoner Henk de Vries. Al een half jaar klaagden de bewoners over rondzwervend afval, slecht onderhouden heggen en overlast door arbeidsmigranten die er vaak illegaal woonden. Die klachten heeft de gemeente opgepakt.

"Vroeger stond hier bij de container de hele week vuil, maar als er nu zakken staan, is het binnen een halfuur of een uur weg", zegt Henk de Vries. Lang heeft de bewoner van het Bastion in Lelystad geklaagd over de situatie in de wijk, maar zonder succes. Hij organiseerde een protest in de buurt, en toen dat niet hielp, trok hij naar het gemeentehuis.

"Ik moet na alle strijd die wij gevoerd hebben gezamenlijk, ook eens een keer wat positiefs zeggen over de gemeente", zegt De Vries. "Die doet echt zijn best om de dingen die wij gevraagd hebben uit te voeren."

De Vries vertelt dat de heggen nu goed onderhouden zijn, dat het afval snel opgehaald wordt als dat niet netjes in de afvalcontainers wordt gedaan en dat er ook snel gehandhaafd wordt als er sprake is van illegale bewoning in huizen. "Ik kan de handhaver bij de gemeente dag en nacht bellen! Maar hij mag ook slapen hoor."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel