Partij Omtzigt voor aanleg Lelylijn en tegen opening luchthaven

FLEVOLAND • Di 24 oktober 2023 | 13:25 • Dinsdag 24 oktober 2023 | 13:25

De partij Nieuw Sociaal Contract (NSC) van Pieter Omtzigt is voor de aanleg van de Lelylijn en tegen de opening van Lelystad Airport. Dat blijkt uit het verkiezingsprogramma, dat dinsdagochtend is gepresenteerd.

De partij ziet de Lelylijn van Lelystad via Emmeloord naar Groningen, als belangrijke verbinding. "Met aanleg van de Lelylijn versterken we de bereikbaarheid en het vestigingsklimaat van het noorden."

Als het aan NSC ligt gaat Lelystad Airport niet open voor de vakantievluchten. "Wij vinden de economische baten niet opwegen tegen de maatschappelijke kosten en investeringen die nog gedaan moeten worden."

Vissen met elektrische stroomstootjes
Ook de terugkeer van de pulsvisserij wordt genoemd in het verkiezingsprogramma van de nieuwe partij. Het NSC pleit voor het 'toekomstbestendig maken van de vloot'. De visserijsector moet volgens de partij van Omtzigt transformeren naar een sector met een duurzaam verdienmodel.

"We zullen ons op Europees niveau inzetten voor het vissen met puls", schrijft NSC. De vismethode werd in 2019 verboden door een meerderheid van het Europees Parlement.

Op de kieslijst van NSC voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november staat ook een Flevolander. Faith Bruyning uit Almere staat op de achttiende plek van de nieuwe politieke partij. Bruyning is jurist en kreeg landelijke bekendheid omdat ook zij slachtoffer is van de toeslagenaffaire.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel