Opnieuw chaos bij NS-bussen in Almere, NS roept op buiten spits te reizen

ALMERE • Wo 25 oktober 2023 | 10:29 • Woensdag 25 oktober 2023 | 10:29

Reizigers klagen opnieuw over chaos bij de NS in Almere rondom de inzet van bussen. Zo zouden de NS-begeleiders slecht ingelicht zijn, waren er 's ochtends vroeg te weinig bussen waardoor flinke vertragingen ontstonden.

Door werkzaamheden aan het spoor rijden er van dinsdagavond tot en met zondag geen treinen tussen Almere Oostvaarders en Weesp en Naarden-Bussum. Er worden vervangende bussen ingezet.

"Ik had beter kunnen lopen"
Vooral bij station Almere Centrum was het volgens reizigers vanochtend vroeg chaos. Busreiziger Jessica geeft aan dat haar chauffeur 'geen idee had waar 'ie naartoe ging en geen Nederlands sprak.'

"De reis tussen Almere Oostvaarders en Almere Centrum duurde meer dan anderhalf uur. Ik had nog beter kunnen lopen", zegt Jessica verder over de onoverzichtelijke situatie. Verder zouden de NS-begeleiders slecht Nederlands spreken of geen kennis hebben over Almeerse busstations.

Buiten de spits reizen
Afgelopen zomer ging het al mis met de inzet van NS-bussen. Zo was de route voor veel chauffeurs onbekend, stonden er geen begeleiders bij de stations en moesten reizigers lang wachten. De NS beloofde beterschap en gaf aan dat het tijdens deze werkzaamheden beter geregeld zou zijn. Wel werd er gewaarschuwd voor veel drukte tijdens de spits en raadde de NS reizigers aan zo veel mogelijk buiten de spits te reizen.

De NS laat weten de klachten te gaan uitzoeken maar waarschuwt voor de drukte. "We kunnen niet meer bussen inzetten omdat de stations vol zitten. We hebben mensen dan ook opgeroepen buiten de spits te gaan reizen, maar we moeten roeien met de riemen die we hebben."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel