Hondenclub onterecht gelinkt aan opmerkelijke rekeningen van geschorste kaakchirurg

LELYSTAD • Wo 25 oktober 2023 | 19:08 • Woensdag 25 oktober 2023 | 19:08

Sinds een aantal weken ontvangen mensen in Lelystad en Almere onduidelijke rekeningen van een geschorste kaakchirurg. De rekeningen zijn voor behandelingen die al in 2019 zijn geweest, en de kaakchirurg is nergens te bekennen. Bovendien zijn de rekeningen heel beknopt, en dat zorgt bij de ontvangers voor vragen. Maar nu wordt een vereniging uit Lelystad onterecht aangezien voor de afzender.

Het gaat om de Kynologenclub Flevoland, een vereniging van hondenliefhebbers - kynos is Grieks voor hond. Hun afkorting KCF lijkt veel op de naam van het bedrijf waaronder de kaakchirurg opereert: KC Flevoland. Wie op internet zoekt naar die naam, komt dan ook terecht bij de hondenclub.

Volgens penningmeester Wim Kok zijn er in anderhalve maand meer dan twintig mailtjes binnengekomen. Mensen vragen zich af waarom ze een rekening krijgen van de vereniging. Ze geven aan nooit van de club gehoord te hebben, en er niks mee te maken te hebben. "En dan vragen mensen om meer informatie, maar die heb ik ook niet."

Kok probeert de gedupeerden die zich bij hem melden te helpen. Met een mailtje legt hij uit wat er is gebeurd, en roept hij op om een melding te doen. "Het kost tijd en werk, maar ik vind het sneu voor die mensen. Ik ben bang dat er mensen zijn die betaald hebben, en dat zou vervelend zijn." Maar hij ziet ook een positieve kant: "De mensen zien wel dat wij bestaan. Dat is ook belangrijk."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel