Raadslid Yvonne van Bruggen stopt na 13 jaar

ZEEWOLDE • Vr 27 oktober 2023 | 10:39 • Vrijdag 27 oktober 2023 | 10:39

Raadslid Yvonne van Bruggen neemt afscheid van de gemeenteraad van Zeewolde. Vanwege gezondheidsredenen lukt het niet langer om haar raadswerk te doen. Van Bruggen is 13 jaar actief geweest in de gemeenteraad. Als dank voor de afgelopen jaren heeft ze de gemeentelijke erepenning gekregen van burgemeester Gerrit Jan Gorter.

Van Bruggen was jarenlang fractievoorzitter van de de PvdA/GroenLinks-fractie in Zeewolde. In 2021 kwam ze landelijk in het nieuws toen ze vóór de komst van een groot datacenter van Meta stemde. Dit was tegen de wens van de landelijke fracties GroenLinks en PvdA. Nadat ze naar eigen zeggen onder druk werd gezet door de landelijke partijen, stapte ze over naar de nieuwe partij Actief Zeewolde, een samenvoeging van PvdA en de lokale partijen Zeewolde Liberaal en BurgerBelang.

Burgemeester Groter prijst Van Bruggen voor haar betrokkenheid en inzet voor Zeewolde. Volgens de burgemeester was ze niet zomaar een raadslid. Yvonne van Bruggen was lid van verschillende commissies. Ook was ze acht jaar lang verantwoordelijk voor de jeugdraad en was ze aanwezig bij activiteiten in het dorp, zoals bij Winterworld als vrijwilliger bij de kassa. Op de erepenning van de gemeente staat de persoonlijke tekst: ‘Betekenisvol en sociaal betrokken.’

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel