Ruim 120 meldingen over vuurwerkoverlast bij meldpunt

ALMERE • Ma 30 oktober 2023 | 12:26 • Maandag 30 oktober 2023 | 12:26

Sinds september heeft het vuurwerkmeldpunt van de Almeerse Partij voor de Dieren al ruim 120 meldingen van overlast binnen gekregen, terwijl het meldpunt nog niet eens officieel open was. Het doel is om bij te houden hoe vaak en waar een melding is gemaakt.

Inwoners melden vooral harde knallen en uiten hun zorgen over hun huisdieren. De PvdD zegt dat er nu al veel meldingen zijn rond het Beatrixpark in Almere.

Met het meldpunt wil de PvdD zich hard maken voor een vuurwerkverbod. Vorig jaar werden in totaal meer dan 1000 meldingen gedaan.

Partij betreurt vuurwerkshow
"Het is ontzettend belangrijk dat inwoners via ons meldpunt kenbaar maken dat er vuurwerkoverlast plaatsvindt in hun buurt met een duidelijke omschrijving erbij", zegt fractievoorzitter Marjolijn Veenstra. Volgens haar is het meldpunt het keerpunt in het vuurwerkdebat.

Afgelopen zaterdag was er op de Esplanade een vuurwerkshow tijdens het Diwali Festival. De PvdD betreurt het dat er nog steeds gekozen wordt voor een vuurwerkshow: "Er zijn andere diervriendelijkere alternatieven, zoals laser- en droneshows."

Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel