Tientallen jonge voetballers teleurgesteld, inschrijving voetbalkamp snel vol

EMMELOORD • Wo 1 november 2023 | 14:15 • Woensdag 1 november 2023 | 14:15

Voetbalkamp de Kick-Off Voetbaldagen Emmeloord is in recordtempo uitverkocht. Het kamp voor kinderen vindt volgende zomer plaats op het terrein van SC Emmeloord en zat woensdagochtend binnen twee uur helemaal vol. Dat is een stuk sneller dan vorig jaar. Toen was het in vijf dagen uitverkocht.

Vanaf woensdagochtend om 7.00 uur konden de jonge voetballers worden aangemeld. "Dit kan niet", zegt organisator Wouter van der Velden enthousiast als hij ontdekt dat de eerste personen na twee uur al op de reservelijst worden geplaatst. Het voetbalkamp is vele malen populairder dan hij had durven dromen.

Voor de editie van 2023 moest de organisatie al extra maatregelen treffen om zo min mogelijk kinderen teleur te stellen. Door containers in te richten als kleedkamers konden toen uiteindelijk 275 kinderen meedoen aan het voetbalkamp. Ook komende zomer kunnen er zoveel kleine voetballertjes meedoen.

Reservelijst
Van der Velden ziet de populariteit van het kamp als een groot compliment voor de vrijwilligers die meewerken aan de totstandkoming van het voetbalweek. Gelijktijdig moeten ze veel personen teleurstellen. Op de reservelijst staan na een halve dag al 60 namen.

Met 275 deelnemers is de capaciteit bereikt van de Kick-Off Voetbaldagen. De organisatie laat weten dat een samenwerking met het naastgelegen Flevo Boys een optie is die onderzocht gaat worden.

Kick-Off Voetbaldagen Emmeloord is niet een echt 'kamp.' Kinderen blijven namelijk niet overnachten. Dagelijks worden ze vermaakt tussen 9:00 uur en 16:00 uur. De kinderen kunnen in die tijd hun energie kwijt. "En de ouders hebben dan tijd voor elkaar", zegt Van der Velden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel