Ruzie over bouw van 199 garageboxen op industrieterrein in Lelystad

LELYSTAD • Di 7 november 2023 | 7:11 • Dinsdag 7 november 2023 | 7:11

Lelystad houdt de bouw van 199 garageboxen tegen omdat het bedrijf dat ze wil bouwen zich niet aan de vergunning houdt. Dat bleek maandag bij de rechtbank in Utrecht. XLBox 5 BV wil garageboxen bouwen waar gebruikers ook hun auto mogen stallen. Dat kan volgens de gemeente niet omdat er geen vergunning is afgegeven voor een parkeergarage.

Het bedrijf is het daar niet mee eens en stapte naar de rechter. De gemeente zou een onjuiste conclusie trekken. De gebruikers van de opslagboxen zullen kort parkeren. Dat is volgens het bedrijf heel iets anders dan een parkeergarage. "Lelystad is een uitzondering, in andere steden zijn onze bouwplannen geen probleem", werd tegen de rechters gezegd.

De 199 garageboxen staan gepland aan de Stuwweg in op industrieterrein Noordersluis. De bouw stond al gepland voor begin dit jaar. Volgens het bedrijf zijn er al afspraken gemaakt met toekomstige gebruikers van de opslagboxen. Het financieel belang van het bedrijf is groot en daarom wil het bedrijf snel weten of de bouw kan starten.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel