Stempassen in NOP verkeerd bezorgd, 'controleer je naam'

NOORDOOSTPOLDER • Wo 8 november 2023 | 18:51 • Woensdag 8 november 2023 | 18:51

Een aantal inwoners van de gemeente Noordoostpolder heeft nog geen stempas voor de Tweede Kamerverkiezingen ontvangen, terwijl die uiterlijk vandaag bezorgd moesten worden.

Het probleem ligt volgens de gemeente bij de drukker van de stempassen. Die heeft een verkeerde sorteercode voor PostNL op de passen gedrukt. Daardoor loopt de bezorging vertraging op, komen sommige passen helemaal niet aan of worden ze in de verkeerde brievenbus gestopt.

Om hoeveel passen het gaat, kan een woordvoerder van de gemeente Noordoostpolder niet zeggen. Ook niet of dit in bepaalde wijken of buurten voorkomt.

Controleer de naam op de stempas
De gemeente adviseert alle kiesgerechtigde inwoners om de stempas die is ontvangen te bekijken. "Is de stempas echt van jou of van een huisgenoot? Heb je een stempas ontvangen van iemand die in je buurt woont? Dan willen we je vragen om deze bij diegene in de brievenbus te doen."

Weet je nog niet waar je op moet stemmen? Vul dan hier het Kieskompas van Flevoland in.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel