Campus voor 2500 arbeidsmigranten in Lelystad

LELYSTAD • Do 9 november 2023 | 18:55 • Donderdag 9 november 2023 | 18:55

Van der Valk Investments (VDVI) wil naast het Van der Valk hotel in Lelystad een campus bouwen voor zo'n 2500 arbeidsmigranten. Plannen daarvoor liggen bij de gemeente.

Het college van B&W lijkt daar positief over. In een brief aan de raad schrijft het college dat het initiatief voortkomt uit de acute uitdaging die Lelystad heeft op het gebied van huisvesting van arbeidsmigranten. Door een tekort aan passende opvang ontstaat er overlast in woonwijken. Het gaat bijvoorbeeld om illegale kamerverhuur. De komst van de campus moet die problemen oplossen.

Het complex krijgt de naam International Campus Lelystad en bestaat uit meerdere gebouwen met maximaal vier bouwlagen. Er komt een ontvangstruimte met een informatiebalie, een kleine supermarkt en kleinschalige horeca. Ook komen er recreatievoorzieningen en mogelijkheden om binnen en buiten te sporten.

Het complex moet in het bosgebied naast het hotel komen. De grond is van de gemeente, maar in 2016 is VDVI het eerste recht van koop toegezegd. Voordat er gebouwd kan worden moet er een haalbaarheidsonderzoek worden uitgevoerd. Dat moet binnen acht maanden zijn afgerond.

In een eerdere versie van dit bericht stond dat de campus op een braakliggend stuk grond aan de Minervaweg moet komen, aan de overkant van de dreef. Dat klopt niet. Dit was gebaseerd op stukken van de gemeente maar dat is later door de gemeente aangepast. Om verdere verwarring te voorkomen is het kaartje met de juiste locatie toegevoegd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel