In Almere mogen er als het aan de gemeente ligt straks vijf coffeeshops open

ALMERE • Wo 15 november 2023 | 10:12 • Woensdag 15 november 2023 | 10:12

De gemeente Almere wil een coffeeshop in Poort of Pampus mogelijk maken. Dat laat burgemeester Hein van der Loo weten aan de gemeenteraad.

Het zou gaan om de vijfde coffeeshopvergunning in de stad. Twee zijn er in Almere Stad en één in Almere Haven. Een vierde vergunning is er voor Almere Buiten, maar die is op dit moment niet ingevuld. De gemeente is nog in gesprek met een ondernemer voor een coffeeshop in dat stadsdeel.

Wietexperiment
De vijfde vergunning wordt opgenomen in het nieuwe coffeeshopbeleid. Burgemeester Van der Loo laat in de brief weten dit alles te willen regelen op het moment dat Almere kan beginnen met het wietexperiment. Dat begint op 15 december in Tilburg en Breda. Verkopers van wiet en hasj kunnen dan legaal softdrugs van telers inkopen, in plaats van dat die inkoop zoals nu illegaal plaatsvindt.

Uit een kamerbrief van de minister van justitie en volksgezondheid valt op te maken dat het experiment in Almere op zijn vroegst in de lente van volgend jaar kan beginnen.

D66, Leefbaar Almere en GroenLinks vroegen het college vorige maand al over de mogelijkheden voor nieuwe coffeeshops in Buiten en Poort. Ook stelden de partijen voor de coffeeshop op de Grote Markt te heropenen. Ze hopen dat de verkooppunten de overlast door de illegale straathandel zullen verminderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel