Marktkramen in 'drugsloods' Zeewolde blijven achter slot en grendel

ZEEWOLDE • Do 16 november 2023 | 14:00 • Donderdag 16 november 2023 | 14:00

De eigenaar van ‘Fred Onderhoud’ kan zijn klanten niet helpen op kerstmarkten dit jaar. De loods die hij huurde van een boer uit Zeewolde blijft gesloten. Dat heeft de bestuursrechter in Utrecht donderdag bepaald. De man uit Eemnes had een rechtszaak tegen burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde aangespannen.

De burgemeester sloot de loods in juli voor een half jaar nadat er 43 kilo cocaïne was gevonden. In een vrachtwagen op het terrein werd ook nog eens 192 kilo gevonden. De gehuurde loods staat vol marktkramen van Fred Onderhoud. "Kerstmarkten zijn onmisbaar voor mijn levensonderhoud", vertelde de eigenaar op 9 november aan de rechter.

Verwijtbaar
Hoewel de marktkraamverhuurder uit Eemnes naar eigen zeggen niets met de cocaïne te maken zou hebben, is de rechter wel van mening dat hem wat verweten kan worden. Hij heeft de sleutel van de loods uitgeleend aan iemand anders en hij had toezicht op het gebruik van de loods moeten houden.

De man zat na de inval in de loods die hij huurde ook een paar weken vast. Het Openbaar Ministerie heeft nog niet bepaald of hij vervolgd wordt in de drugszaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel