Vermiste kotter gevonden bij Nigeria, nog geen contact met bemanning

URK • Do 16 november 2023 | 17:43 • Donderdag 16 november 2023 | 17:43

De voormalige Urker garnalenkotter UK-12 die vermist is geraakt voor de kust van West-Afrika, is getraceerd. Dat meldt Omrop Fryslân. Het schip ligt 45 mijl voor de kust van Nigeria, bevestigt Bennie Zeilmaker, de broer van bemanningslid Corrie Zeilmaker. Contact is er echter nog niet gelegd.

Het schip voer richting Congo toen het van de radar verdween. Er waren drie bemanningsleden aan boord. Twee mannen uit Harlingen, Corrie Zeilmaker en schipper Henk Visser (68) en Peter van der Molen uit Zoutkamp.

Ziek van boord
Visser ging in Gambia van boord omdat hij ziek werd. Zeilmaker en Van der Molen zijn samen verdergegaan. Sinds 24 oktober is er niets meer van ze vernomen.

De familie van Corrie Zeilmaker is donderdag door de maritieme politie gebeld over het nieuws. Het schip is op de radar te zien, dus er is stroom aan boord. Het is tot nu toe echter nog niet gelukt om contact te krijgen met de bemanning, dus het is onzeker wie er aan boord is.

Er gaan geruchten dat het schip wordt weggesleept door de Nigeriaanse marine, maar dat is op dit moment niet aan de orde, stelt Zeilmaker.

Helikopter inzet
Via oliemaatschappij Shell, die zelf veel in Nigeria werkt, wordt geprobeerd om een helikopter of vliegtuig te regelen om zo in de buurt van het schip te komen. Shell wilde in eerste instantie niet meewerken, maar nu er een locatie bekend is, denkt Shell er misschien anders over, hoopt Zeilmaker.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel