Schutting bij schroothandel zorgt voor onenigheid, maar mag voorlopig blijven staan

LELYSTAD • Vr 17 november 2023 | 8:41 • Vrijdag 17 november 2023 | 8:41

De Eerste Lelystadse Schroothandel (ELS) hoeft een verhoogde muur tussen het bedrijf en dat van de buurman voorlopig niet te verwijderen. Dat heeft de bestuursrechter in Utrecht bepaald.

ELS had de muur onlangs tot vijf meter verhoogd om te voorkomen dat afval naar aangrenzende percelen op bedrijventerrein Oostervaart zou waaien. De buurman, Heynen Systems BV, vroeg de provincie op te treden tegen ELS omdat de muur een gevaar zou zijn voor het personeel van Heynen.

De provincie deed onderzoek en concludeerde dat de muur niet veilig is. ELS kreeg een dwangsom opgelegd van 15.000 euro. ELS stapte daarop naar de rechter, omdat een deskundige die het bedrijf had ingeschakeld van mening is dat de muur wél veilig is.

De rechter heeft nu bepaald dat de provincie opnieuw de bouwveiligheid moet onderzoeken. Tot daar duidelijkheid over bestaat mag de muur blijven staan en hoeft ELS geen dwangsom te betalen.

Al langer geruzie tussen de bedrijven
De twee bedrijven op Oostervaart ruziën al langer met elkaar. ELS zou volgens de buurman giftige stoffen uitstoten tijdens de werkzaamheden. De zestig medewerkers van Heynen zouden daardoor gezondheidsklachten kunnen krijgen. De kwestie is nu al een paar keer voor de rechter geweest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel