Alleen eigen inwoners kunnen nog afval brengen bij milieustraat Noordoostpolder

NOORDOOSTPOLDER • Ma 20 november 2023 | 17:58 • Maandag 20 november 2023 | 17:58

De gemeente Noordoostpolder gaat mensen die daar niet wonen, weigeren wanneer ze afval komen inleveren. Vanaf 1 januari is daarom ook het gratis deel van de milieustraat in Emmeloord alleen nog toegankelijk voor inwoners met een afvalpas.

"We hebben last van mensen uit de buurgemeenten die hier gratis hun spullen komen brengen", legt toezichthouder afvalreiniging Harmen Oenema uit. Daarnaast wil de gemeente bedrijven weren, omdat bij de milieustraat alleen afval van huishoudens gebracht mag worden.

Oplopende kosten
De reden van de nieuwe maatregel zijn de stijgende kosten van onder meer grond, groenafval en chemisch afval dat gebracht wordt. Het kost de gemeente geld om dit verder af te voeren.

Volgens Oenema zorgt de nieuwe maatregel ervoor dat de inwoners van Noordoostpolder alleen afvalheffing betalen voor het afval dat ze zelf genereren en niet meer voor afval dat van buiten de gemeente komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel