Waarom staat er een kampeertent op een braakliggend terrein in Almere?

ALMERE • Di 21 november 2023 | 17:01 • Dinsdag 21 november 2023 | 17:01

Het ziet er wat gek uit. Op een braakliggend stuk grond aan de Wisselweg in Almere Stad staat een tentje. Wat doet dat daar en van wie is hij?

De tent verscheen het afgelopen weekend en de gemeente tast in het duister over de herkomst ervan. Een handhaver van de gemeente is gaan kijken maar heeft niemand aangetroffen. Ook lag er geen matras in of bijvoorbeeld kleding. De gemeente denkt dat het om een protest over de woningmarkt gaat, maar van wie dan?

Terrein al lange tijd leeg
Het terrein, waar ooit het oudste kantoorpand van Almere 'De Beurs' stond, staat al anderhalf jaar leeg. Het pand moest plaatsmaken voor de bouw van honderden woningen. Maar er is door projectontwikkelaar Van Der Valk sinds de sloop niks mee gedaan.

Hoewel het terrein is afgebakend met een hek, kan iedereen de grond gewoon oplopen. Het hek staat open en er staat geen 'verboden voor onbevoegden' bord.

Protestborden
Hoewel het eerst onduidelijk bleef van wie de tent was, is er nu een antwoord. Bij het terrein zijn borden met teksten als 'Stop woningnood!' opgehangen. Een logo op de protestborden geeft weg van wie de tent is: de lokale SP.

De partij wil daarmee aandacht vragen voor het feit dat er nog steeds niet gebouwd wordt op het braakliggende stuk grond en dat er ook nog steeds geen fietspad is waar omwonenden overheen kunnen.

Raadslid Eibert Draisma: "De projectontwikkelaar, Van der Valk, wacht gewoon op betere tijden om te bouwen. Maar ondertussen moeten woningzoekenden wachten op een huis"

Plek voor dakloze
De tent staat symbool voor het woningprobleem. "We zien in de stadsparken van Almere steeds vaker tentjes opduiken waar daklozen in wonen", zegt de SP’er.

De partij laat de tent staan en denkt dat er misschien wel een dakloxe in gaat wonen. "Met die persoon gaan we dan in gesprek", zegt Draisma, die aangeeft dat de partij de betreffende dakloze ook wil helpen.

Dit verhaal is gemaakt door Nanko Boelman. Hij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel