Urker moet zijn vinger missen na ontploffing illegaal vuurwerk

URK • Di 21 november 2023 | 17:35 • Dinsdag 21 november 2023 | 17:35

Een 20-jarige Urker is zaterdagavond ernstig gewond geraakt aan zijn hand door de ontploffing van een stuk illegaal vuurwerk. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van Het Urkerland.

De lokale krant schrijft dat de man in ieder geval één van zijn vingers zal moeten missen. De politie zegt niet te zijn gealarmeerd na de ontploffing, maar weet inmiddels wel om welke man het gaat. Het is onbekend of hij zelf het vuurwerk aanstak of dat een omstander dat heeft gedaan.

Het vuurwerk ontplofte in de buurt van de inmiddels beruchte relrotonde aan de Akkers. Jongeren verkleed als Zwarte Piet hadden zich daar verzameld na afloop van de officiële Sinterklaasintocht. Het was er volgens de krant onrustig.

Intocht opgeschrikt door knal
Tijdens de intocht van Sinterklaas in de haven van Urk ging het ook al mis met vuurwerk. Een jongen van 14, eveneens uitgedost als Zwarte Piet, gooide een zwaar stuk vuurwerk in de buurt van het wachtende Sinterklaaspubliek. Dat zorgde voor veel geschrokken kinderen.

De aanwezige politie kon meteen ingrijpen: "De jongen is staande gehouden en bij zijn ouders afgeleverd. Vuurwerk dat hij nog bij zich had, is in beslag genomen en er wordt proces verbaal opgemaakt." Het is nog niet duidelijk wat de sancties voor de veertienjarige jongen zijn.

Anti-vuurwerkcampagne
De vuurwerkincidenten vinden plaats terwijl de gemeente Urk net een grote anti-vuurwerkcampagne is gestart. Bekende dorpsgenoten waarschuwen op posters en op sociale media voor de gevaren illegaal vuurwerk en ook over de overlast ervan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel