Waar is dit zes meter hoge kunstwerk uit Dronten gebleven?

DRONTEN • Wo 22 november 2023 | 16:25 • Woensdag 22 november 2023 | 16:25

Het kunstwerk Infinity dat in woonwijk De Gilden in Dronten stond, is twee jaar nadat het stormschade opliep nog niet terug. Leefbaar Dronten wil weten waar het kunstwerk is en of er plannen zijn om het terug te plaatsen of te vervangen. Volgens de partij wordt de cirkel gemist door Drontenaren.

De zes meter hoge metalen ring is in 2015 gemaakt door Koen Vanmechelen. Het is een uitvergroting van de ring om een kippenpoot. De stormschade kwam aan het licht na een melding dat 'Infinity' bewoog. Het bedrijf Kunstwacht controleerde het kunstwerk en kwam erachter dat er op een aantal plekken scheuren zaten.

De scheuren moesten hersteld worden, zodat de grote ring niet om kon vallen. De gemeente Dronten zou de klus betalen en een besluit nemen of de ring moest worden hersteld.

Twee jaar later
Nu, ruim twee jaar later, staat het beeld nog steeds niet terug op de oude plek in het water. Leefbaar Dronten heeft daarom vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel