Bezorgde Flevolandse boswachters naar Den Haag: bescherm natuur beter

FLEVOLAND • Vr 24 november 2023 | 13:08 • Vrijdag 24 november 2023 | 13:08

Boswachters van Natuurmonumenten zijn vrijdag massaal in Den Haag. Terwijl in de Tweede Kamer vergaderd wordt, vragen de boswachters aandacht voor de natuur. Ze doen de oproep om de natuur meer te beschermen in een nieuw coalitieakkoord.

Volgens de boswachters staat de natuur zwaar onder druk in heel Nederland, ook in Flevoland. Vrijdag wordt er ook een manifest aangeboden aan meerdere politici met daarin concrete acties voor natuurherstel.

Daan Vreugdenhil, boswachter in onder andere de Markerwadden en het Waterloopbos, staat vrijdag ook in Den Haag. Als 'stem van de natuur', zegt hij. Veel Nederlands vinden de natuur belangrijk maar dat telt te weinig mee, vindt Daan. "We roepen daarom het kabinet op; zorg ervoor dat we de natuur veel beter beschermen dan we nu doen."

Puber in coronatijd
Volgens Vreugdenhil is het grootste probleem in Flevoland dat de verschillende natuurgebieden niet genoeg met elkaar verbonden zijn. Hij vergelijkt de Flevolandse natuur met een puber in coronatijd, geïsoleerd, jong en weinig ruimte om zich uit te breiden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel