Parallelbaan A6 twee nachten dicht tussen Stedenwijk en Stad

ALMERE • Zo 26 november 2023 | 20:00 • Zondag 26 november 2023 | 20:00

Rijkswaterstaat gaat onderhoud uitvoeren aan de parallelbaan van de A6 tussen Almere-Stedenwijk en Almere-Stad. In de richting van Lelystad is de parallelbaan dicht in de nacht van maandag op dinsdag en dinsdag op woensdag. De extra reistijd kan oplopen tot 15 minuten.

Tijdens de twee nachtafsluitingen wordt er gewerkt aan het asfalt. De weg is tussen 20.00 uur en 06.00 uur dicht. Ook de af- en opritten van Almere-Stedenwijk, Almere-Haven en Almere-Stad worden dan afgesloten.

Hoofd vs. parallelrijbaan
De A6 bij Almere is opgesplitst in twee aparte gedeeltes. De hoofdrijbaan is bedoeld voor doorgaand verkeer en heeft geen last van in- en uitvoegend verkeer. De parallelrijbaan is het gedeelte van de A6 waarop de op- en afritten uitkomen. Dit zijn de buitenste rijbanen van de weg.

Omleidingen
Verkeer uit Amsterdam richting Lelystad kan over de hoofdrijbaan van de A6. Verkeer vanuit Almere richting Lelystad wordt omgeleid via knooppunt Gooimeer naar de Hogering en de Tussenring, om via de oprit Almere-Buiten de A6 op te gaan.

Verkeer richting Almere-Haven kan omrijden via afrit Almere-Poort en de Gooimeerdijk-West. Moet je naar Stedenwijk of Stad, dan kun je omrijden via knooppunt Gooimeer naar de Hogering en Tussenring.

Update 27 november 13.30 uur: De werkzaamheden gaan niet door vanwege de kou en nattigheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel