Werkzaamheden aan A6 bij Almere gaan niet door: "Te koud en te nat"

ALMERE • Ma 27 november 2023 | 13:36 • Maandag 27 november 2023 | 13:36

De geplande asfalteringswerkzaamheden aan de parallelbaan van de A6 tussen Almere-Stedenwijk en Almere-Stad gaan deze week niet door. Dat meldt Rijkswaterstaat. De komende twee nachten zou er gewerkt worden aan de weg, maar het wordt te koud en te nat.

Vanaf maandagmiddag is er kans op gladheid door sneeuw en in de nacht ook door bevriezing. Daarom geldt code geel van het KNMI vanaf maandag 15:00 uur tot dinsdagochtend 09:00 uur.

Met deze weersomstandigheden kan de kwaliteit van het asfalt volgens Rijkswaterstaat niet gegarandeerd worden. Een nieuwe datum voor de werkzaamheden wordt nog ingepland.

Hoofd vs. parallelrijbaan
De A6 bij Almere is opgesplitst in twee aparte gedeeltes. De hoofdrijbaan is bedoeld voor doorgaand verkeer en heeft geen last van in- en uitvoegend verkeer. De parallelrijbaan is het gedeelte van de A6 waarop de op- en afritten uitkomen. Dit zijn de buitenste rijbanen van de weg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel