Vrijwilligers druk bezig met klussen zodat inloophuis De Kans open kan op nieuwe plek

BIDDINGHUIZEN • Wo 29 november 2023 | 16:43 • Woensdag 29 november 2023 | 16:43

Twaalf vrijwilligers zijn druk aan het klussen in het nieuwe onderkomen van inloophuis De Kans in Biddinghuizen. Het inloophuis zat eerst bij het Koetshuis, maar moest daar weg omdat dat pand wordt gesloopt. 

Straks kunnen mensen weer binnenlopen voor een kop koffie of thee, maar dan in de voormalige kringloopwinkel in het centrum. Karin Andringa is één van de vrijwilligers die nu aan de slag is. Ze gaf zich op omdat ze graag behangt. "Het gaat als een speer. Ik heb een geweldige hulp aan Nick, dat is mijn smeerkees. Het is een rechte muur, dus het gaat als een trein."

Karin Andringa

Rob van den Bos

Drijvende kracht achter de verbouwing is Rob van den Bos. Hij vindt het een genot om er als vrijwilliger rond te lopen: "Er is veel lol en plezier. Om een uur of kwart voor negen staan ze al voor de deur. Ik vertel wat er die dag gaat gebeuren. En iedereen doet waar ie goed in is. We helpen elkaar en aan het einde van de dag is er veel gedaan."

Bureaucratie
De planning was dat het inloophuis in april dit jaar al nagenoeg klaar zou zijn. Maar er was veel vertraging. Van den Bos zegt dat de gemeente de leidende partij was die alles aanstuurde. "Via de Meerpaal Welzijn, via de aannemer en dan weer naar ons toe. Maar het heeft echt ontbroken aan samenwerking of een constructief overleg met elkaar. Dat geeft allemaal miscommunicatie en het vertraagt alles." 

Een belangrijk onderdeel van inloophuis De Kans is het samen eten van een warme maaltijd. Ook is er informatie te vinden over bijvoorbeeld sociale zaken, belasting, energie en vervoer.

De bedoeling is dat in januari 2024 het nieuwe onderkomen van het inloophuis feestelijk kan worden geopend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel