Roekeloze automobilist krijgt straf voor levensgevaarlijke rit door Almere

ALMERE • Do 30 november 2023 | 7:33 • Donderdag 30 november 2023 | 7:33

De man uit Weesp die in augustus met 140 kilometer per uur dwars door Almere Stad reed heeft een werkstraf van 30 uur gekregen. Bovendien hangt hem een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden boven het hoofd en een voorwaardelijke rijontzegging. De straf was gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Volgens de politierechter heeft de 31-jarige man zich schuldig gemaakt aan een autodiefstal in Kudelstaart en daarna het gevaarlijke rijden door Almere.

De roekeloze rit vond plaats op 10 augustus. De man had de dag ervoor een auto gestolen. Zijn nummerbord werd vervolgens herkend door de politie. Hij reed in Almere niet in de gestolen auto. Hij was op weg naar zijn vriendin en hun kinderen.

Racen tussen het winkelend publiek
De man raakte 'gestrest', toen hij een politiewagen zag, zo vertelde hij zelf. Hij scheurde weg en de politie zette de achtervolging in. De snelheid in het voetgangersgebied in het centrum liep op tot 140 kilometer per uur.

De inwoner van Weesp eindigde met zijn auto tegen een boom op de Veluwedreef in Almere. "Er hadden doden kunnen vallen onder de voetgangers in Almere", aldus de rechter.

De man zat na zijn aanhouding twee weken in voorarrest. Hij liep ook in een proeftijd van een eerdere veroordeling. De man mag wel zijn rijbewijs houden. Dat heeft hij nodig voor zijn werk en om voor zijn kinderen in Almere te zorgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel