Petitie gestart tegen felle verlichting bij winkelcentrum langs A27

ALMERE • Do 30 november 2023 | 6:22 • Donderdag 30 november 2023 | 6:22

Het is onacceptabel en overbodig dat de verlichting bij winkelcentrum Oosterwold de hele nacht blijft branden. Dat vinden bewoners van Oosterwold. Ze zijn een petitie gestart die donderdagmiddag meer dan 200 keer getekend is.

Winkelcentrum Oosterwold bestaat uit twee supermarken, enkele winkels en een parkeerterrein. Bewoner Erik Kijne ergert zich groen en geel aan de blauwe verlichting van de supermarkt en de felle verlichting van de lantaarnpalen op het parkeerterrein.

"Wij zien deze overvloed aan licht en dat vind ik zonde, ik vind het niet nodig. In de nachtelijke omgeving hier is het een storend element", aldus Kijne, de initiatiefnemer van de handtekeningenactie.

Zuinig omgaan met energie
Volgens Kijne horen duurzaamheid en zuinig omgaan met de energie bij Oosterwold. "Ik kan me niet voorstellen dat mensen die hier een bedrijf starten, daar niet over nadenken. Dat snap ik niet, dat ze gewoon de lichten aan laten in deze tijd."

Oosterwold leeft volgens Kijne met de natuur en daar horen donkere nachten bij. Hij vindt het onbegrijpelijk dat het licht voortdurend blijft branden, terwijl er bijvoorbeeld ook gebruikt gemaakt kan worden van bewegingssensoren waardoor het licht maar kort aan gaat. "Of gewoon 's avonds uit. Na tien uur uit", zegt Kijne. Binnenkort gaat hij de petitie overhandigen aan de supermarkten en de gemeente Almere.

Vastgoedbedrijf Bun, die beheerder is van het winkelcentrum, is op de hoogte van de petitie, maar wil inhoudelijk nog niet reageren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel