Jonge huisartsen verleiden om naar de polder te komen

NOORDOOSTPOLDER • Vr 1 december 2023 | 6:22 • Vrijdag 1 december 2023 | 6:22

Om het huisartsentekort aan te pakken heeft de gemeente Noordoostpolder een speciale accountmanager aangesteld en een nieuwe website gelanceerd. Het doel is om huisartsen in opleiding te verleiden in de polder te komen werken.

De gemeente is al jaren op zoek naar oplossingen voor het tekort aan huisartsen. Vorig jaar werd de druk zo groot dat praktijken zelfs geen nieuwe patiënten meer konden aannemen.

Begin dit jaar werd duidelijk dat er meer dan 15 artsen nodig zijn om het tekort weg te werken.

Visitekaartje van de polder
Met de nieuwe website Polderdokter.nl hoopt wethouder Sacha Werkman dat huisartsen in opleiding op een positieve manier kennis maken met Emmeloord en de omliggende dorpen. "De Noordoostpolder is een prachtig gebied. Met mensen die weten wat ze willen en hoe ze daar moeten komen."

De website is opgezet in samenwerking met andere huisartsen, Universitair Medisch Centrum Groningen, Zilveren Kruis en Medrie.

Naast de website heeft de gemeente dus ook een speciale ambtenaar aangewezen die onder meer moet helpen met het zoeken naar een woning, kinderopvang en andere zaken. Oftewel de polder aantrekkelijker te maken voor huisartsen om er te komen werken. De gemeente biedt ook een gegarandeerde opleidingsplek voor nieuwe artsen.

Speciale bustour
Al deze maatregelen zijn onderdeel van een pilot genaamd 'Opleiden in de Regio'. De Noordoostpolder werkt daarin samen met het UMCG waar de nieuwe artsen hun opleiding tot huisarts volgen.

Geïnteresseerde huisartsen kunnen zich inschrijven voor een speciale bustour door de Noordoostpolder, langs 'de mooiste plekjes van de gemeente.'

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel