Twee overvallen kort achter elkaar, politie schiet en houdt 15-jarige verdachte aan

ALMERE • Za 2 december 2023 | 22:06 • Zaterdag 2 december 2023 | 22:06

Bij twee overvallen in Almere is zaterdagavond een mogelijke dader aangehouden. Het gaat om een 15-jarige persoon. Om tot de arrestatie over te gaan moest de politie waarschuwingsschoten lossen.

De eerste overval vond even voor 21:00 uur plaats op een cafetaria aan de Rembrandtweg in de wijk Tussen de Vaarten. Daar drongen twee mannen met bivakmutsen de zaak binnen, ze overvielen vervolgens een 39-jarige medewerkster.

De verdachten gingen er met een geldbedrag vandoor en werden kort daarop gezien op een scooter ter hoogte van de Johannes ter Horststraat. Agenten hebben daar enkele waarschuwingsschoten gelost. Een verdachte kon worden aangehouden, de andere wist te ontkomen.
Nog een overval
Een half uur later vond een gewapende overval plaats op een pand aan de Veluwezoom in Almere. Volgens de politie werd de overval gepleegd door meerdere personen. Ze zijn in een donker gekleurde auto gevlucht.

Agenten hebben de buurt uitgekamd op zoek naar de verdachten of aanwijzingen die kunnen leiden naar de overvallers.

De politie heeft alsnog zeven personen aangehouden. Klik hier voor de update.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel