Politie pakt alsnog meerdere verdachten op na overval aan de Veluwezoom

ALMERE • Zo 3 december 2023 | 14:55 • Zondag 3 december 2023 | 14:55

De politie heeft zaterdagavond na een overval op een bedrijfspand aan de Veluwezoom in Almere Stad alsnog zeven personen aangehouden.

De overval zelf gebeurde rond 21.30 uur 's avonds. Er werden in het bedrijf waardevolle spullen verkocht toen er plots door twee 'klanten' gedreigd werd met een wapen. De twee gingen in een auto er halsoverkop vandoor met de buit. Het duo is nog niet gevonden.

Zes uur later, rond 04.30 uur 's nachts, kreeg de politie opnieuw een melding binnen dat er wat aan de hand was bij het hetzelfde pand aan de Veluwezoom.

De politie rukte massaal uit en kon zeven volwassenen aanhouden die uit de regio Amsterdam en Almere komen. Wat ze daar deden en wat hun betrokkenheid is bij de overval zelf, wordt nog onderzocht.

Nog een overval
Bij een overval eerder op de avond bij een cafetaria aan de Rembrandtweg in de wijk Tussen de Vaarten is een 15-jarige aangehouden. De politie loste daarbij waarschuwingsschoten. De andere verdachte wist te ontkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel