Vijf pratende standbeelden vertellen je over de geschiedenis van Schokland

NOORDOOSTPOLDER • Do 7 december 2023 | 18:16 • Donderdag 7 december 2023 | 18:16

Met nieuwe informatieborden, picknicktafels en attracties moet het voormalige eiland Schokland klaar zijn voor de toekomst. Het Flevo-landschap en Museum Schokland hebben gewerkt aan een make-over voor het werelderfgoed.

Een van de onderdelen daarvan is een route met vijf standbeelden. Die beelden vertellen bezoekers over het verleden en de toekomst van Schokland.

Door aan een hendeltje aan de sokkel van de standbeelden te draaien, krijg je een hoorspel te horen. Zo vertelt Harm Smit, de laatste lichtwachter van Schokland, over de dagen voor de drooglegging. Wende, een jonge boerin wiens graf op Schokland is gevonden, vertelt over haar leven 4600 jaar geleden.

Fantasie prikkelen
"We hopen dat de fantasie van bezoekers wordt geprikkeld", zegt Elina Rol-van Benthem van Museum Schokland. "En dat ze zich goed kunnen verbeelden wie hier vroeger hebben geleefd, en wat voor dieren hier nu leven."

Naast de standbeelden zijn er ook twee plekken gemaakt waar bezoekers via een filmpje op hun smartphone kunnen bekijken. Dan zien bezoekers hoe het eiland er tweehonderd jaar geleden uitzag.

De attracties zijn beschikbaar in Nederlands, Engels en Duits, omdat de organisaties steeds meer bezoekers uit het buitenland zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel