Boodschappenhoekje wint vrijwilligersprijs van Almere

ALMERE • Vr 8 december 2023 | 16:30 • Vrijdag 8 december 2023 | 16:30

Stichting Het Boodschappenhoekje in Almere Haven heeft de vrijwilligersprijs van Almere gewonnen. Initiatiefnemers Mireille en Hans van Os namen vrijdagmiddag de prijs in ontvangst.

Het Boodschappenhoekje zet zich in voor mensen die net te veel verdienen om naar het Voorzieningen Loket Almere te mogen. Ze bieden boodschappen aan, maar ook verzorgingsproducten en schoonmaakartikelen.

Daarnaast is er een luisterend oor voor iedereen die dat nodig heeft. Wekelijks wordt er aan zestig huishoudens hulp geboden.

Verbindend effect
De jury kiest voor Het Boodschappenhoekje omdat het initiatief een verbindend effect heeft in de stad. Volgens de jury kan het iedereen overkomen dat door de huidige gestegen kosten je de boodschappen moeilijk kan betalen. "Hoe fijn is het wanneer er anderen zijn die naar je omkijken”, aldus de jury.

Hoe fijn is het wanneer er anderen zijn die naar je omkijken”

— jury

Het Boodschappenhoekje organiseert ook lessen in naaien en haken. Ook is er iedere maand een rommelmarkt. Daar kunnen mensen speelgoed, kleding en huishoudartikelen kopen tegen betaalbare prijzen. De opbrengst wordt dan onder meer gebruikt om de boodschappen aan te vullen.

De jury prijst dat de stichting zelf voor een deel van de financiering zorgt voor de gevulde boodschappentassen.

Stichting Het Boodschappenhoekje
Van hal naar de Bivak
De stichting ontstond 10 jaar geleden en is langzaam gegroeid. Stonden eerst de producten in de hal, nu is er onderkomen gevonden in de Bivak. Ook het aantal vrijwilligers groeide van vier naar 35.

In totaal kwamen er 27 Almeerse initiatieven in aanmerking voor de prijs. Het Boodschappenhoekje kreeg naast een trofee ook een cheque ter waarde van 2500 euro. De prijs werd uitgereikt door wethouder Roelie Bosch en de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA).

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel