Geen voortgezet speciaal onderwijs op megaschool in Emmeloord

NOORDOOSTPOLDER • Di 12 december 2023 | 8:40 • Dinsdag 12 december 2023 | 8:40

Op de toekomstige scholencampus in Emmeloord komt geen voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Dat heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Noordoostpolder maandagavond besloten. Door deze beslissing krijgen de scholen voor VSO in plaats daarvan een opknapbeurt.

Het CDA kwam met een motie voor inclusief onderwijs op de campus, maar die werd door het college van B en W ontraden. Zo zou het toevoegen van de VSO op de campus een extra kostenpost van zo'n 17 miljoen euro betekenen en is daar geen budget voor. Ook zouden er twee nieuwe gymzalen moeten worden toegevoegd, waardoor de campus aan groen zou moeten inboeten.

Nu de meerderheid van de raad het college volgt, moeten de huidige gebouwen van het VSO worden opgelapt. Dat begint met een renovatie of vernieuwing van het pand van het Casteleijn College. Ook is er een aanvraag gedaan voor uitbreiding van VSO De Plantage.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel