Honderden kinderen lopen de VSO KinderKerstRun, met dank aan sponsoren

DRONTEN • Zo 17 december 2023 | 17:11 • Zondag 17 december 2023 | 17:11

Bijna vierhonderd kinderen liepen zondag op de atletiekbaan van Flevo Delta in Dronten de VSO KinderKerstRun. Het evenement werd gehouden omdat de traditionele Kerstloop voor volwassenen en kinderen dit jaar niet doorging.

Volgens de organisatie zijn de toenemende kosten, minder sponsoren en niet genoeg vrijwilligers de oorzaak. Veel inwoners van Dronten vonden dat er toch iets moest gebeuren voor de kinderen en zo werd de VSO KinderKerstRun geboren. De deelnemers in de leeftijdscategorie van vier tot twaalf jaar liepen één of anderhalve kilometer.

"We zijn heel trots en blij", vertelt Laura Huis van de organisatie. "We hebben dit gedaan met ruim vijfentwintig vrijwilligers. Verschillende sponseren hebben geholpen met de benodigde spullen en ook de basisscholen in Dronten hebben meegeholpen. We hebben daar geflyerd en dit is het effect ervan."

Aan het einde van de loop kreeg ieder kind een medaille en een warme chocolademelk. Volgens de organisatie was de toeloop boven verwachting. "Wat ons betreft is een traditie geboren."

Ook de kinderen waren enthousiast. "Ik vind atletiek een hele leuke sport", vertelt de winnaar van de eerste groep meisjes. "Femke Bol is mijn voorbeeld en ik zou later net als haar wedstrijden willen lopen."

"Ik vond het heel leuk om te rennen en over de hindernissen te springen", vertelt een jongen. "Het is heel erg gezellig met zoveel kinderen."

Onzeker
Of de traditionele Kerstloop voor volwassenen weer terugkomt is nog onzeker. De eerste werd in 1989 gehouden. Dit jaar zou de 33e editie zijn. "Ik heb begrepen dat ze er nog wel mee bezig zijn om te kijken of de Kerstloop toch weer gehouden kan worden", aldus Laura Huis van de VSO KinderKerstRun.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel