Lichtjesparade groter dan vorig jaar, met meer kinderen en nieuwe activiteiten

LELYSTAD • Zo 17 december 2023 | 17:19 • Zondag 17 december 2023 | 17:19

Een stoet van verlichte wagens en kinderen: die trok zaterdagavond door het stadshart van Lelystad. Het ging om de jaarlijkse Lichtjesparade. Daar deden dit jaar meer kinderen aan mee dan vorig jaar. Ook waren er nieuwe activiteiten.

Het was de zevende editie van het evenement. Toeschouwers zagen een stoet met praalwagens door de Florijnstraat, Neringpassage en Promesse naar de Agorahof trekken. In de optocht reden wagens mee zoals een piratenboot, een ballon en een kasteel. 

Twintig deelnemers meer dan vorig jaar
Ook was er een zogenoemde 'Polar Express' te zien. "Een grote stoomlocomotief met stoom uit de schoorsteen en een kar er achter waarin kinderen zitten." Dit keer liepen 120 kinderen mee tijdens de parade. Dat waren er twintig meer dan vorig jaar

Bij het eindpunt, het Agorahof, bleven de wagens nog even staan. Daar was ook een levende kerststal en een poppenkastvoorstelling. Bezoekers konden op de foto met de kerstman en de Lelystadse kerken schonken gratis chocolademelk. Onderweg op de route verkochten ondernemers hapjes en drankjes. 

Vergelijkbaar aantal bezoekers
Dit jaar kwamen zo'n 12.000 bezoekers af op het evenement. Dat is volgens de organisatie meer dan vorig jaar. Toen kwamen 8000 bezoekers op de parade af.

Het evenement dreigde vorig jaar te sneuvelen. Dat wilde City Marketing Lelystad (CML) voorkomen waardoor die organisatie garant is gaan staan voor het doorgaan van de parade.

Het evenement begon tien jaar geleden als Kerstparade, een initiatief van SBS6. Dit evenement werd in 2015 weer gehouden, toen door CML. Vervolgens ontstond twee jaar later de Lichtjesparade die door een stichting werd gehouden. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel