'Verhuisplannen moskee in Lelystad botsen met komst seniorenwoningen'

LELYSTAD • Di 19 december 2023 | 12:07 • Dinsdag 19 december 2023 | 12:07

Als Moskee El Imaan in Lelystad verhuist naar 't Kofschip is er niet meer genoeg ruimte voor de seniorenwoningen die daar ook moeten komen. Dat denkt Jurriën Kemmink van de initiatiefgroep Knarrenhof Lelystad.

De initiatiefgroep zet zich sinds vorig jaar in voor woningen voor 50-plussers in Lelystad. De bedoeling van een zogenoemd Knarrenhof is dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. De gemeente wees daarvoor de plek aan waar nu ook de nieuwe moskee moet komen.

Volgens een gemeentewoordvoerder kunnen de moskee en het Knarrenhof prima naast elkaar gebouwd worden. "Dat kwam voor ons als een volkomen verrassing", zegt Kemmink.

Financieel niet meer haalbaar
De initiatiefnemers van het hofje willen 29 woningen realiseren. Maar met de komst van de moskee is er volgens Kemmink door nog maar plek voor 20 huizen. "De vraag is of het financieel dan nog haalbaar is." De ruimte die eigenlijk bedoeld was voor de 9 andere woningen, wordt volgens hem ingenomen door parkeerplekken voor de moskee.

Het bewonersinitiatief hoopt op een andere indeling van de parkeerplaatsen. De gemeenteraad van Lelystad gaat dinsdagavond in debat over de verhuizing van de moskee.

Lees ook: Moskeebestuur heeft grote plannen voor nieuwe plek in Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel