Failliete vuilniswagenfabrikant Geesinknorba uit Emmeloord overgenomen

EMMELOORD • Do 21 december 2023 | 11:02 • Donderdag 21 december 2023 | 11:02

De failliete vuilniswagenfabrikant Geesinknorba uit Emmeloord is overgenomen door Haller Benelux. Het personeel is woensdagmiddag ingelicht. Het faillissement werd een maand geleden uitgesproken.

Haller Benelux is een bedrijf uit het Gelderse Hedel. Het houdt zich bezig met het inzamelen van restafval en herbruikbare afvalstoffen. De directie heeft de hele donderdag in Emmeloord met het personeel gepraat.

Wat de overname betekent voor de 300 werknemers is nog onbekend. Volgens de curator zou donderdagavond meer duidelijkheid komen, maar er volgden geen verdere mededelingen.

Slecht beleid
Geesinknorba draait al vijftien jaar zware verliezen. Volgens het bedrijf zelf is dat een erfenis van slecht beleid uit het verleden, dat het niet te boven is gekomen. Het bedrijf is in 1875 ontstaan en is actief in ongeveer veertig landen.

Medewerkers van Geesinknorba, de directie van Haller Benelux en de curator willen ondanks meerdere verzoeken van Omroep Flevoland niet reageren op de overname.

Lees ook: Van marktleider naar faillissement: 'Wanbeleid nekt vuilniswagenfabriek Geesinknorba'

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel