Burgemeester laat camera's plaatsen bij Noorderpalen om ongeregeldheden te voorkomen

URK • Za 23 december 2023 | 11:56 • Zaterdag 23 december 2023 | 11:56

Burgemeester Cees van den Bos heeft besloten om voor de komende paar weken camera's bij een woning aan de Noorderpalen op Urk te plaatsen. Dit besluit is in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie genomen omdat daar meerdere incidenten hebben plaatsgevonden die de veiligheid en leefbaarheid beïnvloeden. De camera's staan er in ieder geval tot en met begin januari, maar het is mogelijk dat dit wordt verlengd.

In de afgelopen paar maanden is een raam en de voordeur van de woning met een baksteen vernield. Volgens de burgemeester is herhaling niet uit te sluiten. Daarnaast zijn er meldingen gedaan van het gooien van (illegaal) vuurwerk op en rondom de locatie en het aanbellen en bonzen op ramen. De burgemeester benoemt ook dat mensen buiten Urk naar aanleiding van deze situaties hun steun hebben betuigd of zelf verhaal zijn komen halen.

De camera's worden juist nu opgehangen, omdat Urk in de afgelopen jaren te maken heeft gehad met diverse ongeregeldheden die met name in de maanden november en december plaatsvonden. Ook wordt er in aanloop naar Oud en Nieuw volgens de burgemeester veel (illegaal) vuurwerk afgestoken op Urk wat het risico op incidenten bij de Noorderpalen vergroot.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel