Lelystedeling ook in hoger beroep vrijgesproken van misbruik in logeerhuis

LELYSTAD • Vr 29 december 2023 | 6:20 • Vrijdag 29 december 2023 | 6:20

Een 60-jarige Lelystedeling is donderdag ook in hoger beroep vrijgesproken van misbruik van een tienermeisje met een verstandelijke beperking.

Het gerechtshof volgde daarmee de uitspraak van de rechtbank. Die stelde vorig jaar dat er niet voldoende bewijs is dat de man het meisje tussen oktober 2017 en december 2018 betastte in het logeerhuis, dat hij samen met zijn vrouw runt.

Geen steunbewijs
Het meisje beschuldigde de man van het aanraken van haar borsten, liezen en billen. Dat zou zijn gebeurd toen ze op bed lag, samen in de hottub zaten of in de auto en op de trekker.

De rechtbank vond haar verklaring over het misbruik op zich betrouwbaar. Maar die verklaring alleen was volgens de rechters niet voldoende voor een veroordeling. Er ontbrak steunbewijs.

OM voert andere verklaringen aan
De officier van justitie die in hoger beroep ging tegen de uitspraak van de rechtbank vond dat een verklaring van de broer van het tienermeisje als steunbewijs kon dienen. Daarnaast moest het slachtoffer traumatherapie volgen bij een psycholoog en lag er een medisch verslag van een arts.

Het gerechtshof oordeelde dat geen van deze drie aangevoerde zaken overtuigde als (nieuw) steunbewijs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel