Porteum en gemeente Lelystad gaan in gesprek over tijdelijke sporthal

LELYSTAD • Wo 17 januari 2024 | 15:58 • Woensdag 17 januari 2024 | 15:58

De gemeente Lelystad en scholengemeenschap Porteum gaan in gesprek over de mogelijke komst van een tijdelijke sporthal. Uit cijfers van de gemeente blijkt dat die hal niet nodig is, maar Porteum zegt dat de praktijk anders uitwijst. Zo krijgen de leerlingen van 5 havo en 6 vwo het bewegingsonderwijs buiten de school, gaf één van de sportdocenten in een commissievergadering aan.

De Lelystadse gemeenteraad sprak dinsdagavond over het sport- en beweegbeleid in de stad. Daarbij werd onder meer ingesproken door Porteum.

Twee sportdocenten van de school gaven aan dat de lessen voor bewegingsonderwijs vaak moeten worden samengevoegd, zoals voor internationale schakelklassen.

Ook zijn bepaalde klim- en klauteroefeningen vaak niet te doen omdat daarvoor niet de voorzieningen zijn, gaf één van de leraren aan. Volgens hem moet ook Aeres voor de lessen lichamelijke oefening uitwijken naar andere plekken in de stad.

Ander sportonderwijs
Midden november liet de gemeente weten dat de huidige vraag in evenwicht is met het aanbod. Volgens wethouder Grimbergen wil Porteum vooral op een andere manier met sport omgaan. Zo wil de school extra sportprogramma's en andere vormen van bewegen aanbieden.

Bestuurder Bas Nix van Porteum liet weten dat er destijds, onder zijn voorganger, mogelijk een rekenfout is gemaakt. Hij wil de berekeningen zien zodat overeenstemming met de gemeente kan worden bereikt.

De ChristenUnie en Leefbaar Lelystad sloten zich daarbij aan en wethouder Grimbergen gaf aan de mogelijkheden te willen verkennen.

De gemeenteraad praat op korte termijn verder over het onderwerp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel