Mogelijk toch drive-through's bij Hajé langs A6, vergunning onterecht afgewezen

LELYSTAD • Wo 17 januari 2024 | 17:42 • Woensdag 17 januari 2024 | 17:42

De aangevraagde vergunningen voor een drive-through bij de Hajé-wegrestaurants tussen Lelystad en Almere zijn onterecht afgewezen. Dat stelt de Utrechtse rechtbank in een tussenuitspraak. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wees de vergunningen af, maar moet die nu binnen zes weken opnieuw beoordelen.

Hajé vocht de geweigerde vergunningen eind vorig jaar aan. Het ministerie had laten weten dat niet aan alle criteria was voldaan voor de drive-through's bij wegrestaurants De Aalscholver en De Lepelaar. Zo moeten groen en bestaande infrastructuur sneuvelen, was het verweer.

Ook zijn de inrijstraten om iets te kopen een zogenoemde 'aanvullende voorziening' en niet een wijziging op een bestaande voorziening op een verzorgingsplaats langs de snelweg, was het oordeel.

Hajé betwiste beide punten. Zo stelt het familiebedrijf dat de drive-through's via bestaande wegen bereikbaar worden. De rechter stelt Hajé nu in het gelijk: het is een uitbreiding van een bestaande voorziening. Daarom moet alles opnieuw beoordeeld worden. Als dat over zes weken niet is gebeurd, dan komt er een einduitspraak.

Een derde aanvraag voor een vergunning - voor laadpalen - is wel terecht afgewezen, zegt de rechter. Daarvoor werd niet aan alle eisen voldaan zoals de veiligheid op de parkeerplaats.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel