Twee jongens opgepakt voor handel in verdovende middelen

LELYSTAD • Wo 24 januari 2024 | 15:22 • Woensdag 24 januari 2024 | 15:22

Een 15-jarige jongen en 17-jarige jongen uit Lelystad zijn dinsdag aangehouden voor de handel in verdovende middelen. Dat meldt de politie.

Agenten kwamen de verdachten op het spoor tijdens een onderzoek naar incidenten met drugs in Lelystad. Daarbij werden twee huizen in de Waterwijk doorzocht. De politie trof verdovende middelen, meerdere wapens en gegevensdragers aan.

"Helaas gaat het hier om jonge verdachten. Drugscriminelen investeren in wijken en kiezen vaak voor jongeren in hun netwerk om klussen voor hen te laten doen, zodat zij zelf buiten beeld blijven", schrijft de politie. "Jongeren beseffen zelf vaak niet dat zij door middel van die 'klusjes' (onbedoeld) toetreden in de criminaliteit. Ze worden aangetrokken door het geld, de dure spullen en de status."

Onwenselijk
Ook waarnemend burgemeester Ineke Bakker reageert: "In onze gemeente glijden te veel jongeren af in de criminaliteit. Dat is in de eerste plaats natuurlijk erg onwenselijk voor de jongeren zelf en voor hun families. Maar ook voor onze stad." Ze hoopt dat door meer inzet van verschillende organisaties wordt voorkomen dat er nog meer jongeren in de criminaliteit komen.

Het onderzoek naar de handel in verdovende middelen gaat door. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel