Moeder en dochter vechten ruzie om hond Thezz opnieuw uit voor de rechter

DRONTEN • Wo 24 januari 2024 | 21:38 • Woensdag 24 januari 2024 | 21:38

Een Drontense moeder en dochter belandden woensdag voor de tweede keer binnen drie maanden voor de rechter vanwege hond Thezz. Beide vrouwen claimen eigenaar te zijn van de Belgische herder.

Eerst woonden de twee bij elkaar in één huis, maar kregen ruzie over Thezz, de Tervuerense herdershond, toen de moeder vorig jaar bij haar vriend introk en de viervoeter meenam.

Wie is de baas?
Eind november vorig jaar was de hond ook al de inzet van een rechtszaak, toen moeder en dochter het voor de eerste keer tegen elkaar opnamen over wie nou eigenlijk haar baasje is.

De rechter besliste toen dat de herder naar de dochter moest. Er was voldoende bewijs dat zij en niet de moeder de koop had gesloten met de fokker, waar de hond in juni 2022 als pup werd gekocht.

Bezwaar
Moeder liet het er niet bij zitten en tekende bezwaar aan. Volgens haar liegt de dochter en is zij juist degene geweest die op 12 juni 2022 samen met haar andere dochter naar de fokker afreisde, om de pup op te halen. De pup was toen net acht weken oud. "Daar was deze dochter helemaal niet bij", zei ze woensdag in de rechtszaal.

De moeder zou de fokker 900 euro contant hebben betaald en de koopovereenkomst mondeling hebben gesloten. Van een schriftelijke koopovereenkomst, die haar dochter twee dagen later met de fokker sloot, had zij geen weet.

Koopcontract
Toch ligt die koopovereenkomst er wel degelijk in deze zaak. "Dit bewijst dat ik de waarheid spreek", concludeert de dochter. Volgens haar was zij er op 12 juni ook bij toen de pup werd uitgezocht. "Ik heb zelfs nog 400 euro voor Thezz betaald, de rest betaalde mijn ex-stiefvader."

Twee dagen later ging ze terug naar de fokker om het koopcontract te tekenen, zegt zij. De fokker beaamt dat, maar volgens de moeder spelen haar dochter en de fokker onder een hoedje. De moeder zou in het verleden onterecht verdacht zijn geweest van dierenmishandeling. Toen de fokker dit ter ore was gekomen, zou zij de koop met de moeder ongedaan hebben willen maken en de dochter een koopovereenkomst hebben laten tekenen.

De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel