Verdacht pakketje in Almere Buiten blijkt zelfgeknutselde vuurwerkbom

ALMERE • Do 25 januari 2024 | 13:39 • Donderdag 25 januari 2024 | 13:39

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft donderdagmiddag een zelfgeknutselde vuurwerkbom tot ontploffing gebracht. Dat gebeurde op een weiland op industrieterrein De Vaart in Almere Buiten. Eerder die dag was de bom aangetroffen in een garagebox in de omgeving.

De politie liet donderdag weten een 'verdacht pakketje' te hebben gevonden aan de Draaibrugweg. Dat gebeurde rond 11.00 uur in een box die onderdeel is van een groter complex met opslagboxen. Meerdere instanties, waaronder politie en gemeente, voerden daar een controle uit.

Het team Explosievenverkenning en de EOD deden vervolgens onderzoek naar het pakketje dat vuurwerk bleek te zijn. Omdat van alles in de bom kon zitten is het explosief donderdagmiddag tot ontploffing gebracht, aldus de politie.

Gebruikers van de andere boxen konden tijdelijk niet in hun opslag terecht maar de omgeving is inmiddels weer vrijgegeven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel